Projeler

Matcha Yeşil Çayından Ekstrakte Edilen Kateşinlerle Antiviral Mukoadezif Oral Film Geliştirilmesi

Bu projenin genel amacı ülkemiz kaynaklarından olan Matcha yeşil çayından farklı solventler kullanılarak ekstraksiyon ve saflaştırma işlemleri sonucunda elde edilen biyoaktif doğal bileşik olan kateşinin immün sistem destekleyici ve antiviral etkisi sayesinde önleyici ve tedavi destekleyici olarak mukoadezif oral film dozaj teknolojisi ile yenilikçi bir ürün geliştirilmiştir.

 Elde edilen ürün hem antioksidanca zengin hem de antiviral etkinliği olan bir ürün olmuştur. Fonksiyonel gıda ve –takviye edici gıda alanında geniş bir kullanım alanına sahip olup, Yutkunma zorluğu olan hastalardan, yatalak hastalara ve bağışıklık sistemi zayıf olan bütün insanların kullanabileceği yüksek katma değerli bir ürün elde edilmiştir.

  • Kategori :KOSGEB
  • Proje Sahibi :NPROC
  • Tarih :21 Eylül 2020
  • Proje Kodu :-
Matcha Yeşil Çayından Ekstrakte Edilen Kateşinlerle Antiviral Mukoadezif Oral Film Geliştirilmesi

Laden Reçinesi Uçucu Bileşiklerinin Seçimli Enkapsülasyonu

Bu projede amaç, Cistus creticus olarak bilinen tüylü laden bitkisinin kimya, kozmetik ve gıda sanayileri için çok degerli bir ürün olan laden reçinesinin (labdanum) eldesi ve içerisindeki biyoaktif uçucu bileşenlerin yüksek verimlilikte ızolasyonunu; saflaştırılmasını; saflaştırılan yüksek katma-degerli uçucu bileçiklerin kararlılığı artırılmış kimyasal hammadde olarak kullanılabilirliğini sağlamak amacıyla stabılızasyonunu mümkün kılacak yeni tekniklerin geliştirilmiştir.

 Labdanum uçucu yağ bileşiklerinin aynı anda seçimli olarak saflaştırılıp, siklodektrin inklüzyon kompleksi ile stabilizasyonu değişen elektrik alanı varlığında gerçekleştirildiği bu yöntemde(elektro spray teknolojisi) siklodekstrin molekülleri oyuklarına çeşitli bileşikler seçimli yerleştirerek kompleks bileşikler oluşturulması sağlanmıştır.

  • Kategori :KOSGEB
  • Proje Sahibi :NPROC
  • Tarih :21 Eylül 2020
  • Proje Kodu :-
Laden Reçinesi Uçucu Bileşiklerinin Seçimli Enkapsülasyonu

Yumurta Kabuğu Zarının Fonksiyonel Hammadde Eldesinde Ve Biyoadsorbent Olarak Doğal Bileşiklerin Saflaştırılmasında Kullanımı

Bu projede gıda sektöründe önemli bir atık sorunu oluşturan yumurta kabuğunda bulunan zarın yeni bir teknik olan köpük ayırma yöntemi ile ayrıştırılması ve bu ayrıştırma sırasında içerisine katılacak yüksek antioksidan antimikrobiyal özellikli doğal bileşikler ile zenginleştirilmesidir. Bu proje ile pastörize sıvı yumurta üretiminde bol miktarda açığa çıkan atık gıda ve tarımsal atık olarak değerlendirilen zeytin yaprağı ekonomik açıdan değerlendirilmiş ve yüksek katma değerli ürünler elde edilmiştir.

 Bu proje ile Polifenol içeriği yüksek olan zeytin yaprağı ekstresi elde edilerek yumurta kabuğu zarı ile beraber karışım haline getirilip katma değeri yüksek bir gıda takviyesi üretilmiştir.

  • Kategori :TUBITAK
  • Proje Sahibi :NPROC
  • Tarih :21 Eylül 2020
  • Proje Kodu :7180644
Yumurta Kabuğu Zarının Fonksiyonel Hammadde Eldesinde Ve Biyoadsorbent Olarak Doğal Bileşiklerin Saflaştırılmasında Kullanımı
Adres

Bahçelievler Mah. 430 sok. No: 19 Torbalı / İZMİR / TÜRKİYE

Telefon

0 232 853 90 88